Mentinerea productiei cu evitarea opririlor neplanificate

rulment inainte
rulment dupa

Echipa de intretinere a fabricii a observat cresterea amplitudinii vibratiilor intr-un rulment 22330 de la 600 la 700 RPM pe o rola de presa intr-o masina de hartie.

Vibratia a pus la indoiala fiabilitatea, deoarece parea a fi un defect interior, care a aparut imediat dupa doua saptamani de la intretinerea programata. Intretinerea nu a vrut sa opreasca utilajul, pentru a evita pierderea de productivitate. Scopul tratamentului a fost de a prelungi durata de viata a rulmentului pana la urmatoarea oprire planificata la 3 luni.
Tratament de suprafata cu unsoare REWITEC ce a fost aplicat timp de 3 saptamani, in scopul de a renova suprafetele metalice a rulmentului.
Dupa punerea in aplicare a Rewitec: nivelurile de vibratii s-au stabilizat si apoi au scazutfara nici o dauna. Dupa 4 saptamani, intretinerea a revenit la ungere cu unsoare normala. Rulmentul a functionat pana la oprirea programat. Cand rulmentul a fost inspectat, a existat o netezime notabila in metalul reaparut.

Rezultate


Opririle neprogramate de intretinere au fost evitate timp de 3 luni. 
Crestere a productivitatii: 120.000 dolari
Economii de intretinere: 5000 dolari
Aceste imagini arata tratamentul de suprafata Rewitec si un detaliu de daune reparate pe o rola. Ciupiturile mici sunt reparate si netezite, semnele de coroziune sunt reconditionate.