Capacitatea de incarcare restaurata in cutia de viteze
Provocare: O turbina eoliana de 1,0 MW a avut uzura ridicata si colorare in flancurile de dinti ale cutiei sale de viteze Flender. Exista cicatrici de uzura, colorare gri (micro-pitting) zgomote evidente si raportate, cresterea nivelului de vibratii. Amprente de siliciu au fost luate de la daune pentru a documenta starea. Rewitec a fost aplicata in cutia de viteze în martie 2009, pentru a evita daunele progresive si protejarea ei si pentru a evita inlocuirea cutiei, la un cost mai mare.
inainte 2  dupa 2
                          inainte                                                                 dupa
Rezultate: suprafetele dintilor, arata ca dupa ce au fost uzate sunt acum restaurate si optimizate de tratamentul cu Rewitec. Studiul amprentelor de suprafata demonstreaza ca suprafata este mai neteda si mai buna cu o mai mare capacitate de a transporta sarcina. Ca urmare ne putem astepta la o rezistenta sporita si astfel extinderea duratei de viata a suprafetelor metalice in angrenaje si lagare.


Prelungirea duratei de viata in multiplicatorul de viteze

Flancurile dintilor acestor unelte arata corodare semnificativa si fragmente rupte pe suprafata unei turbine eoliene Südwind. Avand in vedere sarcinile extreme si variabile, marginile sunt tesite, iar dintii au marhinile ascutite. Amprente au fost luate de la flancurile de dinti marcate si sa efectuat tratamentul de suprafata Rewitec pentru a reconditiona daunele de metal. Fragmentele mari de metal nu pot fi înlocuite, dar obiectivul a fost de a intari suprafata dintelui, care este inca in stare buna.


Rezultatul


Aproximativ dupa 600 de ore de functionare de la aplicarea Rewitec s-a reevaluat starea sa din nou. Dintii au suprafete netede si lucioase.Pe marginile tesite nu au mai fost taisuri. Nu a fost posibil sa se ia amprentele in continuare, deoarece vopseaua de marcare a disparut. Dar suprafata a aratat o netezire semnificativa. Rezistenta electrica a suprafetelor crescut aratand actiunea protectoare a ionilor Rewitec dezamorsate in metal. Urmatoarele beneficii au fost confirmate in aceasta cerere: 

Restaurare de suprafete uzate de viteze
Extinderea duratei de viata
Turbina eoliana este in operare pentru mai mult de un an fara probleme.